Jak w szybki sposób przygotować rybę bez tłuszczu

SONY DSC

Jak w szybki sposób przygotować rybę? Bez pieczenia, smażenia na oleju, bez panierki, tłustych plam na kuchence? Niemożliwe?

A jednak, nic prostszego.

Rybę przygotowujemy tak jak lubimy, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Jeśli chcemy przygotować łososia, można dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Jeżeli ryba jest chuda, możemy skropić ją do smaku oliwą.

SONY DSC

Przyprawioną wcześniej rybę, zawijamy w folię aluminiową spożywczą. Przygotowaną rybę w folii,  przekładamy na rozgrzaną patelnię i każdą stronę „przypiekamy” przez ok 15 min. Dla upewnienia się, czy ryba jest gotowa, odwijamy folię.

SONY DSC

I gotowe!

Prawda, że proste?

Dajcie znać, jak Wam smakowało, jeśli pokusicie się o przygotowanie ryby w wersji FIT.

SONY DSC

Reklamy

4 comments

jeżeli spodobał Ci się artykuł polub, udostępnij lub napisz komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s